DENEYAP Sınav Süreci

0
2976

DENEYAP Sınav Süreci

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne katılabilmek için öncelikle e-sınava daha sonra ise başarılı olan adayların uygulama sınavına dahil olması beklenir.
Belirlenen illerde ikamet eden 2020-2021 eğitim öğretim yılında 4, 5. sınıf öğrencileri; 8, 9. sınıf öğrencileri ve lise hazırlık öğrencileri belirtilen tarihler arasında sınava başvururlar.
Sınavdan bir hafta öncesinde öğrencilerin girecekleri sınav merkezleri ilan edilir. Öğrencilerden, sınav başvurusunun yapıldığı web siteye giriş yaparak, sınav giriş belgelerini temin etmeleri beklenir.
Sınav belgeleri ve nüfus cüzdanları ile birlikte belirlenen tarih ve saatte sınav alanında olmaları gerekir.deneyap sınav süreci

E-SINAV

Eğitime dahil olmak isteyen öğrenciler ilk olarak e-sınava girerler. Sınav ortaokul ve lise seviyesinde hazırlanır. 2020-2021 eğitim öğretim yılında 4. ve 5. sınıflar ortaokul sınavına, 8. sınıf , 9. sınıf öğrencileri ile lise hazırlık sınıfı öğrencileri lise sınavına dahil olurlar.

E-sınav matematik, fen, algoritma ve genel kültür bölümlerden oluşur. Sınav 40 sorudan oluşmakta ve 100 dakika sürmektedir.

Sınav sorularında muhakeme, verileri okuyabilme ve yorumlama, çıkarım yapabilme, problemi tespit edebilme, kritik düşünebilme, araştırma yapabilme ve değişken belirleme becerileri ölçülür. Sınav, bilgilerin değil becerilerin ölçüldüğü sorular içerir.

Sınavda doğru sayıları esas alınır ve yanlışlar doğruları etkilemez.

Sınav sonunda, her öğrenci kendi seviyesindeki öğrenciler arasından değerlendirilir. Her ilin kontenjanı doğrultusunda 2.5 katı kadar öğrenci uygulama sınavına davet edilir. Böylelikle her il kendi içinde farklı taban puanlarına sahip olur. Hem sınıf seviyesindeki sıralama, hem de il bazlı sıralama tamamlandığında uygulama sınavına dahil olan öğrenciler ilan edilir.

UYGULAMA SINAVI

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde Öğrenci Seçme Sınavı’nın ilk aşaması olan e-sınavı başarı ile geçen öğrenciler Uygulama Sınavı’na girmeye hak kazanır.

Uygulama Sınavı’nda öğrencilerden kendilerine verilen tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri bir proje tasarımı yapmaları beklenir. Öğrenciler proje yapma süresi tamamlandığında geliştirdikleri projeyi ilgili jüri üyelerine belirtilen süre dâhilinde sunarlar.
Sunum esnasında; öğrencilerin projeleri değerlendirilirken problem çözme, özgün düşünme, yaratıcı ve yenilikçi çözüm üretme, kendini ifade edebilme gibi becerileri dikkate alarak değerlendirme yapılır.
Değerlendirmeler sonucunda eğitime hak kazananlar için nihai sonuçlar açıklanır.

DENEYAP Sınav Süreci

KAYNAK:Deneyap.com.tr

DENEYAP ÇIKMIŞ SORULAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz