LGS Ders Çalışma Programı

114
1053577

LGS ders çalışma programı

LGS sınavında başarılı olmak için en önemli etkenlerden birisi düzenli çalışmaktır. Düzenli çalışmak için de çalışma planına ihtiyaç vardır.  LGS gibi ciddi bir sınava hazırlık süreci kesinlikle plansız olmamalıdır. Planlı çalışmak bir çok öğrenci için zordur. Bazı öğrenciler ise planlı çalışmak istemesine rağmen plan hazırlamayı bilmemekte ya da plan hazırlamak zor gelmektedir. Plan hazırlama konusunda zorlanıyorsanız okulunuzdaki rehber öğretmenden yardım alabilir veya buradaki örnek planlardan faydalanabilirsiniz. Planlar “Süre” ve “Soru  Hedefli” olmak üzere farklı türde hazırlanmıştır. Çalışma durumunuza en uygun planı seçmeniz plana uymanızı kolaylaştıracaktır. 8. sınıflar için hazırlanmış olan LGS ders çalışma programı pdf formatında indirebilirsiniz.

SORU HEDEFLİ  ÇALIŞMA PROGRAMI

60 soru İNDİR
80 SORU İNDİR
100 SORU İNDİR
120 SORU İNDİR
150 SORU İNDİR
160 SORU İNDİR
180 SORU İNDİR
200 SORU İNDİR
Taslak-1 İNDİR
Taslak-2 İNDİR
5-6-7. Sınıf Ders Çalışma Programı İçin TIKLAYINIZ…

 

Saatli Ders Çalışma Programları
90 Dakikalık İNDİR
120 Dakikalık İNDİR
140 Dakikalık İNDİR
160 Dakikalık İNDİR
….. Dakikalık İNDİR
Taslak İNDİR

 

Pomodoro Tekniğine Göre Çalışma Programı İçin TIKLAYINIZ..

LGS’ye Nasıl Çalışmalı

 

114 YORUMLAR

  1. Merhaba kızım 6. Sınıf LGS için yavaş yavaş hazırlanmasını istiyoruz ama eve 20:00 da geliyor nasıl bir program hazırlasak daha doğru olur yardımcı olur musunuz?

    • Merhaba. Kızınızın isteğine göre süreli veya soru hedefli planlardan faydalanabilirsiniz. Aşağıdaki linkte örnek planlar var. Çalışma motivasyonu, hedefi ve zamanına göre kızınıza uygun planı seçebilirsiniz.

  2. merhaba ben lgs ye 5. ayda çalışmaya başladım ama konularda nerden başlıyacagımı bilmiyorum baştan mı yoksa hocalarla oldugumuz yerden mi

  3. Sınava hazırlanıyorum hedefim fen lisesi 460 puan gerekiyor yaptığım denemelerde ortalama 440 falan yapıyorum yazın çalışmak için ortalama 2 saatlik türkçe ağırlıklı bir program yapabilirmisiniz

  4. Merhaba hocam LGS öğrencisiyim. Nermin Çekiç Anadolu Lisesini kazanmak istiyorum. Aşırı düzensiz çalışıyorum bir gün 87 soru çözüyorum diğer gün 231 soru çözüyorum sonraki gün 83 zor çözüyorum. Bana yardımcı olur musunuz ? günlük ortalama aldığımda 100 küsür çıkıyor. Günlük kaç soru çözmem gerekir ?

    • Merhaba. Çalışma konusunda istikrarlı olman çok önemli. Belirli bir düzeni sağlaman gerekir. Her gün aynı sayıda olmasa bile çok farklı olmamalı. Günlük çözmen gereken soru sayısı için alt sınır belirleyebilirsin. Şu anki seviyeni bilemediğim için kesin bir soru sayısı öneremem ama hedefinin yüksekliğini göz önüne alırsak günlük en az 200-250 arası çözmeni tavsiye edebilirim. Eğer yüksek fazla gelirse daha az sayıda soru ile başlayıp 180 kademeli olarak artırabilirsin. Başarılar.

  5. Fen lisesi için varmı puan 371 olması lazım ve yeni nesil çözme ile ilgili olsun lütfen özelikle MATEMATİK

  6. 7. sınıfım eylülün 6sına kadar 8. ders konularına çalışmak istiyorum yani önceden hazırlık yapmak istiyorum programlar falan yapıyorum ama bir şeyler eksik oluyor yani bir sorun oluyor sizin önereceğiniz bir program var mı?
    2.Soru:her akşam kitap okuyorum 64-78 ortalama sayfa okuyorum kitaplar bu kadar olduğu için her gün bir kitap bitirerek yatıyorum ama evde kitap bulamıyorum resmen önereceğiniz bir kitap isimleri ya da beğendiğiniz yazarlar var mı?

    • Ben önerebilirim fakat senin hangi türde kitaplar okuduğunu bilmiyorum. Ben fantastik , gizemli ve az da olsa romantik kitaplar severim. Sana önerebileceğim kitaplar
      Dikenlerin Büyüsü( fantastik bir kitap)
      Scarlet ve Ivy ( 5 serilik bir kitap ama senin okuduğun sayfa sayısına bakılırsa bence bu seriyi okuman daha mantıklı olacaktır çünkü ilk tavsiye ettiğim kitap yaklaşık 500 sayfa. Bu kitabın da konusunu okursun beğeneceğine eminim. )

  7. Ben 8 sınıf öğrencisiyim lgs ye 3-4 ay kaldı ve ben hiç çalışmadım sadece hocalarımın verdiği ödevleri yapıyorum ben şimdi başlasam istediğim okulu tutturabilirmiyim yani yüksek puan alabilirmiyim benim kendime göre ayarladım ders çalışma programı var ona uysam başarabilirmiyim

    • 3-4 ay çalışarak istediğin okulu tutturabilir misin bunu bilemem. Çünkü senin durumunu ve istediğin okulun puanını bilmiyorum. Ama kesinlikle denemelisin. İstediğin okulu kazanamasan bile belki ona yakın bir seviyede okulu kazanırsın. Daha da önemlisi liseye daha hazır ve donanımlı gitmiş olursun. Ayrıca keşke çalışsaydım pişmanlığını yaşamazsın.

  8. saatler bana uymuyoda saat 5 le 6 arası dınlenme vaktım oluyo ama burda 4-5 excel olarak paylasırmısnız yada yenı program atabılırmısınız

  9. GÜNLÜK 200 VE 250 PLAN PROGRAMLARINIZI EXCEL FORMATINDA PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ?ÖĞRENCİLERİMDEN HANGİ DERSTE ZORLANIYORSA ONA GÖRE SORU SAYILARINI DÜZENLEMEK İSTİYORUM YARDIMCI OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM

    • Kaç soru çözeceğin, hedefine, ders durumuna (konu eksiğinin olup olmaması) ve motivasyonuna göre değişir. Herkes için aynı soru sayısını söyleyemem. Daha ayrıntılı bilgi verirsen o zaman bir sayı söyleyebilirim. Kendi Öğrencilerime konu eksiği olup konu çalışanlar için en az 150, konu eksiği çok olmayıp test çözmeye ağırlık verenler ve hedefi fen lisesi olanlar için en az 250 soru çözmelerini öneriyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz