DENEYAP Eğitim Süreci

0
3186

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde ortaokul ve lise olmak üzere iki farklı düzeyde eğitimler verilmektedir.
36 aylık eğitim programına dâhil olmaya hak kazanan öğrenciler; “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alanda ücretsiz teknoloji eğitimleri almaktadırlar.

Eğitim süreci ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşmaktadır. 

  • Ders Dönemi: Öğrenciler 11 ayrı başlıkta teknoloji ve proje geliştirme temelli eğitimler almaktadırlar. Burada amaç; hedeflenen disiplinlerle ilgili öğrencilerin alan bilgisi, problem çözme, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, bilimin ve teknolojinin doğasını anlama, sistematik düşünme, özgüven, problem çözme, işbirliği yaparak takımla çalışma, yeni gelişen durumlara uyum sağlayabilme, girişimcilik, bilgiyi analiz etme ve değerlendirme, sorgulama, merak, yaratıcılık ve iletişim becerilerini de geliştirmek ve Ar-Ge yapabilen bireyler yetiştirmektir.
  • Takımlar Dönemi: Son 12 aylık süre içerisindeki bu dönemde, bilim-teknoloji üretiminde yetkin insan kaynağını oluşturacak öğrencilerin takımlar halinde teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmeleri ve erken dönemde alanlarında uzman olmaları hedeflenmektedir. Ayrıca, geliştirdikleri projelerin somut ürünlere dönüşebilmesi söz konusu ise bu öğrencilere de girişim desteği sağlanmaktadır.

    Eğitimler yüz yüze ve çevrimiçi olarak farklı uygulama biçimleri ile verilmektedir. Öğrenciler yüz yüze alacakları eğitimlerde hafta sonu cumartesi ya da pazar günü, öğleden önce veya öğleden sonra belirlenen seanslardan birini seçerek 4 saat boyunca atölyede eğitim görmektedir. Çevrim içi eğitimler ise hafta içi veya hafta sonu olarak değişiklik göstermektedir. Ders döneminde, Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji eğitimleri yüz yüze; Yazılım Teknolojileri, Yapay Zeka, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama eğitimleri ise çevrimiçi platformda verilmektedir. Proje tabanlı ve uygulamalı olan eğitimlerin sonunda öğrencilerin, verilen araştırma ödevleri doğrultusunda yarışma ya da sergi organizasyonuna takım oluşturarak katılmaları beklenmektedir. Güncel yaşam problemleri temel alınarak sunulan esnek araştırma konuları öğrencilere takım halinde çalışmayı, araştırma becerilerini geliştirmeyi, prototip üretmeyi ve zaman planlaması yapmayı uygulamalı olarak öğretir. Öğrencilerin ürünleri eğitmenlerden oluşan jüriler aracılığıyla değerlendirilir ve ödüllendirilir.

  • Kaynak:https://www.deneyapturkiye.org/deneyap-EGITIM-SURECI-6.html

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz