Ders Çalışma Programı

26
1197034

     Sevgili öğrenciler, başarıda planlı çalışmanın önemi kuşkusuz çok büyüktür. Fakat bir çok öğrenci plan hazırlamayı bilmediği için ya da hazırlamak zor geldiği için planlı çalışmayı istemesine rağmen plansız çalışmaktadır. Size bu konuda yardımcı olacağını düşündüğüm, sınıf seviyelerine göre excel ve jpeg formatında hazırlanmış çalışma planı örnekleri paylaştım. Sınıf seviyesine göre ve aynı sınıf için çalışma süreleri farklı olan planlar var. Planları indirerek kendi çalışma durumunuza göre ayarlamanız önerilir. Başarılar dileriz.

Üzgünüz, şu an hiç anket bulunmuyor.

26 YORUMLAR

  1. Merhaba hocam , ben LGS öğrencisiyim.Benim hayalimdeki okul Galatasaray Lisesi acaba günde kaç soru ile başlayıp kaça kadar çıkmalıyım?

    • Merhaba. Öğrencilerin günlük çalışma sürelerini belirlemede hedefleri ve motivasyonları önemli bir etkendir. Hedefin yüksek olduğu için soru sayısı çok düşük olmamalı.(Tek başına soru sayısı çok fazla anlam ifade etmeyebilir, düzenli ve planlı çalışılmalı.) Sınava hazırlık süreci uzun bu nedenle bıkkınlık oluşmaması için çok yüksek soru sayısından başlamanı önermem. Kendi öğrencilerime 150-200 sorudan başlamalarını öneriyorum. İlerleyen zamanda kaç soruya kadar çıkman gerektiğini ise deneme sınavı sonuçların, motivasyonun ve zaman gösterecektir.

    • Tekrardan sonra kaç soru çözünce yeterli olacağı, konuyu ne kadar iyi öğrendiğine göre değişir. Bir konuda 50 soru çözmek yeterli olabilir, bazen 200 soru bile yetmeyebilir. Konu ile ilgili soru çözdükten sonra yanlış sayıların az ise ve yeterince öğrendiğini düşünüyorsan yeterlidir. Bir sonraki konuya geçebilirsin. Yanlış sayısı çok fazla ise konuyu tekrar çalışıp tekrar test çözmen gerekir. Kısacası kaç soru çözdüğüne değil ne kadar öğrendiğine odaklanman gerekir. Soru sayısı günlük çalışma hedefi koymak ve motivasyonu sağlamak için faydalı olabilir. Fakat ne kadar öğrendiğini tek başına soru sayısı belirlemez.

    • Bazı öğrenciler için az, bazı öğrencilere de fazla gelebilir. Öğrenciler kendi çalışma durumlarına göre değiştirmesi iyi olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz