MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi Güncellendi

0
706
2022 lgs soruları

Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi Bilindiği üzere Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören
istekli öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara verilecek destekleme ve yetiştirme kursları ilgi (a) Yönerge hükümlerine göre yürütülmektedir.
İlgi (b) Makam Oluru ile ilgi (a) Yönergenin “Öğretmenlerin seçimi ve görevlendirilmesi” başlıklı 8 inci maddesinin beşinci fıkrasında düzenlemeye gidilmiş olup güncel Yönerge ekte gönderilmiştir. İlgililere duyurulması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

(5) (Değişik: 22/11/2023 tarihli ve 83203306-10.04-E.90168051 sayılı Makam
Oluru) İl/ilçe merkez komisyonlarınca, kurs merkezlerinde mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında olmak üzere, kurslarla ilgili ölçme ve değerlendirme süreçlerinin takibi, öğrenci merkezli bireysel gelişim süreçlerinin izlenmesi, rehberlik ve yönlendirme işlemlerinin takibi açısından 10 sınıfa/gruba kadar bir rehber öğretmen/psikolojik danışman, oluşturulan sınıfların/grupların 10’u geçmesi durumunda ikinci bir rehber öğretmen/psikolojik danışman, haftada 4 saate kadar görevlendirilir.

Güncellenmiş yönergeye ulaşmak için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz