DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİK KİTABI YAYIMLANDI

0
2088

Millî Eğitim Bakanlığınca bilime odaklı, kültürel değerlere duyarlı, evrensel ve millî manevi değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesi amacıyla ilk defa öğretmenlere yönelik “Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı” hazırlandı.

Kitapta 120 etkinlik yer alıyor

Etkinlik kitabıyla aynı zamanda öğretimin sadece bilişsel öğrenmelerle sınırlı kalmayıp öğrencilerin duygu, tutum, değer, inanç gibi duyuşsal davranışlarının geliştirilerek eğitimin bütüncül olarak ele alınması mümkün olacak.

Öğretim programında yer alan kök değere yönelik yüz yirmi etkinlik yer alıyor. Alan uzmanları tarafından hazırlanan etkinlikler, öğrencilerin ilgisini çekecek birbirinden farklı özellikler içeren özgün çalışmalar şeklinde sunuldu. Söz konusu bu etkinlikler, öğretmenlerin uygulamasına yönelik sınıf içi etkinliklerden oluşuyor. Her etkinliğin sınıf içi uygulama bölümü olmakla birlikte okul içi, okul dışı ve aile ile irtibatlı görevlendirmeler içeren etkinlikler de bulunuyor. Etkinlikler, öğrencilerin sınıf ortamı içinde daha çok eğlenerek öğrenebilecekleri, anlama ve anlatma becerilerini daha üst düzeye çıkarabilecekleri çok yönlü çalışmalar şeklinde düzenlendi.

Hazırlanan materyallere ogmmateryal.eba.gov.tr sitesi üzerinden de erişilebiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz