Rehberlik Hizmetleri Genel ve Yerel Hedef Sayısı Değişti

0
2993

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 24 Ağustos 2022 tarihli 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri konulu resmi yazı yayınlandı.

 Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel hedef bir adet, özel hedefler iki adet olarak belirlenecektir. Bakanlığımız 2022-2023 eğitim öğretim yılı genel hedefi “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” olup yerel hedeflere ilişkin içerik oluşturulması amacıyla yapılacak çalışmalar 27.05.2022 tarihli ve E-26670320-160.02.02-50515889 sayılı yazımızda belirtilmiştir.

2022-2023 eğitim öğretim yılı için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında belirlenen hedeflere yönelik çalışmalar orgm.meb.gov.tr adresi rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri-rehberlik ve psikolojik danışma programları-okul rehberlik ve psikolojik danışma programı içeriğinde yer alan iş akış çizelgesi ve yönergesi doğrultusunda planlanarak yürütülecek olup rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesinde aşağıdaki hususlar esas alınacaktır:

1- İl milli eğitim müdürlükleri, rehberlik ve araştırma merkezleri ve eğitim kurumları tarafından yerine getirilmesi gereken rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ekte yer alan takvim doğrultusunda yürütülecektir.

2- Okul/kurum web siteleri, kurul-toplantılar, okul panoları, SMS vb. duyurular aracılığı ile eğitim kurumlarında yürütülen hedef çalışmaları hakkında öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgi edinmeleri sağlanacaktır.

3- Belirlenen hedeflerin sınıf rehberlik programı kazanımları içerisinde yer alması halinde rehber öğretmen/psikolojik danışmanın uygulayacağı etkinlikler hedef çalışmaları kapsamında değerlendirilebilecektir. 4- Rehberlik ve araştırma merkezleri eğitim kurumlarına ait okul rehberlik ve psikolojik danışma programlarındaki hedef çalışmalarının iş akışı çizelgesine uygunluğunu değerlendirerek eğitim kurumlarına geribildirimde bulunacaktır.
5- Rehberlik ve araştırma merkezlerinin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümlerine ait yıllık çalışma planları Bakanlığımızca değerlendirilecektir.

6- Rehber öğretmen/psikolojik danışmanı bulunmayan eğitim kurumları, okul rehberlik ve psikolojik danışma programlarını orgm.meb.gov.tr adresi rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri-rehberlik ve psikolojik danışma programları-okul rehberlik ve psikolojik danışma programı içeriğinde yer alan dokümanlardan yararlanarak hazırlayacaktır. Ayrıca iş akış çizelgesinde belirtilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için bağlı bulundukları rehberlik ve araştırma merkezleri ile iletişime geçecektir.  Eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezleri genel hedef çalışmalarında https://orgm.meb.gov.tr/www/brosurler/icerik/1364 linkinde yayınlanan bilinçli internet kullanımı ile https://orgm.meb.gov.tr/www/siber-zorbalik/icerik/2086 linkinde yayınlanan siber zorbalığa ilişkin içeriklerden yararlanabilecektir.

2022-2023 eğitim öğretim yılında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile birlikte hedef çalışmalarının belirtilen hususlar çerçevesinde eğitim kurumu paydaşları ile işbirliği içerisinde yürütülmesinin sağlanması, söz konusu çalışmaların yürütülmesinde rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerine kolaylık sağlanarak aksaklığa meydan verilmemesi hususlarında; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” denilmiştir.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Genel Hedefin e-Rehberlik Sistemine İşlenmesi 31 Ağustos 2022’dir. Sorumlu Birim Bakanlık’tır. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonları Tarafından Belirlenen Yerel Hedeflerin Resmi Yazı ile Duyurulması, Yerel Hedeflerin e-Rehberlik Sistemine İşlenmesi 1-5 Eylül 2022’dir. Sorumlu Birim İl Milli Eğitim Müdürlükleri’dir. İl Millî Eğitim Müdürlükleri Tarafından Oluşturulan Komisyonlarca Hazırlanan Yerel Hedef İçeriklerinin Müdürlüklerin Web Sitelerinde Yayınlanması 1-16 Eylül 2022’dir. Sorumlu Birim İl Milli Eğitim Müdürlükleri’dir. İl Millî Eğitim Müdürlükleri Tarafından Oluşturulan Komisyonlarca Hazırlanan İçeriklere Ait Bağlantı Linkleri ve Komisyon Listelerinin eRehberlik@meb.gov.tr Adresine Gönderilmesi 1-30 Eylül 2022’dir. Sorumlu Birim İl Milli Eğitim Müdürlükleri’dir.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Yıllık Çalışma Planının e-Rehberlik Sistemi Üzerinden Hazırlanması 1-30 Eylül 2022’dir. Sorumlu Birim Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’dir. Okul/Kurum Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programlarının e-Rehberlik Sistemi Üzerinden Hazırlanması, Eğitim Kurumu Müdürü Tarafından Onaylanarak Sistem Üzerinden Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine Gönderilmesi 5 Eylül-7 Ekim 2022’dir. Sorumlu Birim Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı Bulunan Özel ve Resmi Eğitim Kurumları, Bilim ve Sanat Merkezleri’dir. Okul/Kurum Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programlarının Hazırlanması, Resmî Yazıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine Gönderilmesi 5 Eylül-7 Ekim 2022’dir. Sorumlu Birim Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı Bulunan Özel ve Resmi Eğitim Kurumları, Bilim ve Sanat Merkezleri’dir.

Kaynak:KamuMeb

Resmi Yazı İçin Tıklayınız…

Hedef Faaliyet Programı İçin Tıklayınız…

Hedef Listesi İçin Tıklayınız…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz