Özel Yetenekli Öğrenciler İçin Bilsem Kariyer Rehberlik Programı

0
2082

BİLSEM’lerde eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin kariyer gelişimlerini destekleyerek onların potansiyellerine en uygun meslek seçimini yapmalarına yardımcı olmak için Türkiye’de ilk kez ardışık ve birbirini bütünleyen “bilim ve sanat merkezleri kariyer rehberlik programları” oluşturuldu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla hayata geçirilen, ülkenin gelişim potansiyelini oluşturan en önemli insan kaynağının başında gelen özel yetenekli bireylere yönelik kariyer rehberlik programı; özel yetenekli öğrencilerin devam ettiği bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM), onların ilgi ve yeteneklerine uygun verilen eğitimlerin yanında kariyer rehberliği de sağlayacak.

Ardışık program kapsamında bilim ve sanat merkezlerine devam eden ilkokul öğrencilerine yönelik  “Gelecek Farkındalığı Kazandırma Psikoeğitim Programı”, ortaokul öğrencileri için “Gelecek Hazırlığı Psikoeğitim Programı” ve lise öğrencileri için  “Gelecek Planlama Psikoeğitim Programı” oluşturuldu.

Uygulama kolaylığı sağlaması amacıyla psikoeğitim programlarının her biri için “Öğrenci Uygulama Kitabı” da hazırlanarak basımı yapıldı.

Kariyer rehberlik programı, gelişimsel bir yaklaşımla öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin yanında azim, belirsizlikle başa çıkma, öngörü geliştirme ve psikolojik sağlamlık gibi mesleki yönelimi etkileyen kişilik özelliklerini de geliştirmeye yönelik bir içeriğe sahip.

Hazırlanan psikoeğitim programları rehberlik hizmetlerinin ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yapılandırılması sürecine ve özel yetenekli öğrencilerin kariyer yönlendirmelerine katkı sağlayacak.

Programla öğrencilerin kariyer gelişim sürecinde geleceğe yönelik farkındalık kazanmaları, geleceğe hazırlanmaları ve geleceğe yönelik planlama yapmaları sağlanacak.

Gelecek Farkındalığı Psikoeğitim Programı Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Gelecek Hazırlığı Psikoeğitim Programı Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Gelecek Planlama Psikoeğitim Programı Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Gelecek Farkındalığı Öğrenci Uygulama Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Gelecek Hazırlığı Öğrenci Uygulama Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Gelecek Planlama Öğrenci Uygulama Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz