Kaynaştırma Öğrencileri İçin Etkileşimli Etkinlikler Yayımlandı

0
4949

MEB tarafından İlkokul ve ortaokulun tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma eğitimi alan öğrencilere destek amacıyla matematik dersi kazanımlarıyla ilgili 6 kitaptan oluşan uyarlanmış etkinlikler seti yayımlandı.

Kaynaştırma/Bütünleştirme eğitimi; özel eğitim tanısı almış bireylerin normal gelişim gösteren bireylerle aynı eğitim ortamında destek hizmetlerinin sağlandığı özel eğitim uygulamasıdır. Görme, işitme, otizm spektrum bozukluğu, zihinsel veya bedensel yetersizliği olup eğitim ve öğretimlerine Kaynaştırma/Bütünleştirme yoluyla devam eden 302.925 öğrencimize yönelik Bakanlığımız tarafından içerikler hazırlanarak hizmete sunulmaktadır. Öğrencilerimiz TRT EBA TV, Eba.gov.tr, Özelim Eğitimdeyim mobil uygulamasından ve orgm.meb.gov.tr gibi platformlardan kendilerine özgü hazırlanmış olan zengin içeriklere ulaşabilmektedir. Alanda ilk olan bir çalışmayı daha hayata geçiren Genel Müdürlüğümüz tarafından, Kaynaştırma/Bütünleştirme yoluyla eğitim gören öğrencilerimiz için matematik dersi kazanımlarıyla ilgili toplam 1500 sayfa, 6 kitaptan oluşan bir set hazırlanmıştır. Setin içinde yer alan “Matematiğe Hazırlık”, “Sayılar, İşlemler”, “Geometrik İşlemler”, “Veri İşleme” ve “Ölçme” kitapları ile öğrencilerimize ihtiyaç duyabilecekleri temel düzeydeki matematik becerilerini kazandırılması amaçlanmaktadır. 1-8.sınıf genel eğitim müfredatındaki kazanımlarla ilgili etkinlikleri kaynaştırma öğrencilerimiz için uyarladığımız setimiz ile konu-kazanımların öğrencilerimiz için kalıcı olması amaçlanmıştır. Kaynaştırma/Bütünleştirme öğrencilerimiz, öğretmen yardımı ile birlikte ihtiyaç duyacakları konu ve kazanımları, kitap ve etkileşimli dijital programı kullanarak destekleyebilecektir. Bu setlerin Genel Müdürlüğümüzce 3000 adet basımı yapılarak 81 ilimize ulaştırılmasına başlanmıştır.

          Hazırlanan kitaplardan daha etkin ve verimli bir şekilde faydalanılabilmesi için matematik dersine ait kazanımlar etkileşimli şekilde dijital hale dönüştürülmüştür. Etkinliklere interaktif olarak https://orgm.meb.gov.tr/uyet/ adresinden ulaşılabilecektir. Yaklaşık 3000 ara yüzden oluşan etkileşimli matematik etkinlikleri öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin kolaylıkla kullanabileceği etkin ve verimli bir kaynak olarak hizmete sunulmuştur. Bu bağlamda zenginleştirilmiş içeriklere internet bağlantısı sayesinde tüm cihazlardan erişilebilecektir.

          Söz konusu uyarlanmış etkinlikler çalışmalarına diğer dersleri kapsayacak şekilde devam edilmektedir. Yaklaşık 4000 etkinlik sayfası ve 16 kitaptan oluşması planlanan; Türkçe, Hayat Bilgisi, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri etkinlikleri yazım ve etkileşimli hale dönüştürülmesi çalışmaları da ivedilikle tamamlanacaktır. Etkinlik sayfalarına ulaşmak için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz