LGS Ders Çalışma Programı

57
145060

 Ders Çalışma Programı

LGS sınavında başarılı olmak için en önemli etkenlerden birisi düzenli çalışmaktır. Düzenli çalışmak için de çalışma planına ihtiyaç vardır.  LGS gibi ciddi bir sınava hazırlık süreci kesinlikle plansız olmamalıdır. Planlı çalışmak bir çok öğrenci için zordur. Bazı öğrenciler ise planlı çalışmak istemesine rağmen plan hazırlamayı bilmemekte ya da plan hazırlamak zor gelmektedir. Plan hazırlama konusunda zorlanıyorsanız okulunuzdaki rehber öğretmenden yardım alabilir veya buradaki örnek planlardan faydalanabilirsiniz. Diğer plan örneklerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

 Ders Çalışma Programı
Soru Sayısı
Soru Hedefli/Süreli Ders Çalışma Programı İNDİR
Promodoro Ders Çalışma Programı İNDİR
Ara Tatili Ders Çalışma Programı İNDİR
Yarıyıl Tatili Tatili Ders Çalışma Programı İNDİR

DİĞER LGS  ÇALIŞMA PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

5-6-7. Sınıf Ders Çalışma Programı

 

https://www.rehberlikservisim.com/2017/12/lgs-ornek-sorular/

57 YORUMLAR

  1. Merhaba hocam. Öncelikle emeğinize sağlık her şey için. Ben 7.sınıfım . Hedefim Galatasaray Fen Lisesi. Yaz tatilinde 8. sınıfa geçerken kaç soru çözmem gerekiyor? Şuan 200 soru çözüyorum. Her şey için teşekkürler. Soruma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.

    • Merhabalar. Teşekkür ederim. Şu an için 200 soru gayet iyi. Zaman ilerledikçe soru sayısını artırırsın. Şimdiden çok yüksek soru sayısı ile başlaman durumunda bıkkınlık ve yorgunluk nedeniyle devamlılık sağlamak zor olur.

  2. Merhaba hocam. Öncelikle emeğinize sağlık her şey için. Ben 7.sınıfım ve yaz tatilinde 8. sınıfa geçerken kaç soru çözmem gerekiyor sizce?

  3. Merhabalar çok teşekkürler ben 7.sinifim 2021_2022 de LGS ye gireceğim şuanda plan oluşturmak istiyorum derece hedefin var 8.sijif konularına başladım yaz tatilimi yogun bir programla geçirmek istiyorum derece için ve yaz tatili için rica etsem yoğun bir program hazirlarmisiniz(hem konu hem sorunsayisi olarak bir program) nekadar günlük soru cozmeliyim şuanda günlük 300 soru cozuyorum İzmir fen hedefim şimdiden teşekkürler

  4. merhaba ben 8.sınıfım ve şuan netlerim 70-75 arasında ve uzun süredir böyle ve bir türlü yükselmiyor 80in üzerine çıkarmak istiyorum sizce ne yapmalıyım ve hangi programı uygulamalıyım? sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim. iyi günler

    • Merhaba. Öncelikle yanlışlarının nedenlerini ve konuları tespit etmelisin. Yanlışların, konu eksikliğinden mi, dikkatsizlik mi veya başka nedenden mi? Buna göre çözüm yolu oluşturulmalı. Uygulayacağın plan da yine senin çalışma alışkanlığına göre değişiri ama günlük 200 sorudan az olmazsa iyi olur.

  5. hocam merhaba BEN 7.SINIFIM SENEYE TOBB FEN LİSESİNİ KAZANMAYI AMAÇLIYORUM SİZCE NE KADAR SORU ÇÖZMEM GEREKİR…

    .. TEŞEKKÜRLER..

    • Merhaba. Çalışma süresinin belirlenmesinde hedef, motivasyonun, hazır bulunuşluk düzeyi ve öğrenme hızın gibi diğer etkenler de önemlidir. Bu nedenle sadece hedefe göre kesin bir soru sayısı söylemek güç. 140 soruluk plandan başlayıp bir hafta dene, daha fazlasını çözebileceğini düşünüyorsan 160 veya 180 soruluk plana geçebilirsin. 7. sınıf için 140-180 sorunun yeterli olduğunu düşünüyorum.

  6. Ben şuan 7. Sınıfım. Ve derslerim iyi denebilir yapılan denemelerde okulda (bizim okulda 7. Sınıflardan yaklaşık 90 kişi katılıyor) 1 ve ya 2. oluyorum ve hedefim Galatasaray Lisesi sizce ne kadar çalışmalıyım? -Bu yorumun aynısını daha çabuk görmeniz adına sitenizdeki başka bir yere de yapmıştım –

    • Okulunuzun seviyesinin bilmediğim için okuldaki derecene göre yorum yapmam zor. Ayrıca ne kadar çalışman gerektiği, öğrenme hızına da bağlı bir durum. 7. sınıf için günlük 160-200 arası sorunun gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.

  7. Merhabalar,Ben 8. sınıf öğrencisiyim.Ben siverek fen lisesini istiyorum.Sizce günlük kaç soru çözmemi öneriyorsunuz? Birde hangi yayını önerirsiniz?

  8. Daha yoğun bir ders programı yapsanız daha iyi olur tabi kötü olduğunu söyleyemem elinize emeğinize sağlık güzel olmuş çok beğendim

  9. selam çok guzel programlarınız var ben lgs ye calışan haftda 1200 soru cozuyorum hedefim 460 ve uuzeeri bir puan cıkarmak sice nasıl iyi çalışmalr dieriö-m

  10. Merhaba Ben 7. Sınıf öğrencisiyim. Hedefim Galatasaray Lisesi. Programları inceledim. Ama şöyle söyleyeyim. Ben bir gün içinde Matematik ve Türkçe’den daha çok soru çözüyorum. Türkçe Öğretmenimiz Haftalık 200 Türkçe 50 Paragraf istiyor. Ben de haftada 200 matematik çözmek istiyorum. Ama diğer derslerden (mesela İngilizce, Sosyal) daha az soru çözebilirim çünkü çok kaynağım yok. Sizce nasıl bir program uygulamalıyım? Ve hedefime göre bana kaç sorudan başlamamı önerirsiniz? Geçen sene de 100-150 soru çözerdim ama bu sene okula gidemediğimiz için öğretmenler çok ödev veriyor. Motivasyonum da biraz daha düşük. Sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim.

    • Merhaba. Ders çalışırken derslerin zorluk derecesi, katsayıları ve soru sayıları ve eksikler dikkate alınarak çalışılmalı. Bu nedenle Türkçe ve Matematik dersine daha fazla çalışman normal. Yeni hazırladığım planlarda ben de Türkçe Matematik ve Fen dersine daha fazla ağırlık verdim. Günlük ne kadar soru çözmen konusuna gelince 7. sınıflar için genellikle 120 soru öneriyorum ama senin hedefini düşünürsek 160 veya 180 soru ile başlayıp belirli bir süre sonra soru sayısını artırabilirsin. Sınava hazırlık süreci çok uzun olduğu için çok yoğun bir plandan başlamanı önermiyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz