RAM Yönergesi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi yayımlandı

0
2851

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi yayımlandı

2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile birlikte öğrencilerimizin sosyal duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini bir bütün olarak desteklemek amacıyla rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırılması çalışmaları devam ediyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi

2023 Eğitim Vizyon Belgesinin “Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin eğitim sistemi içindeki yeri, önemi ve etkililiği için mevzuat altyapısı yeniden yapılandırılacaktır.” alt hedefi kapsamında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin olarak Bakanlığımızca ilk defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi yayımlanmıştır.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin insana ilişkin olması nedeniyle bu hizmeti verenler tarafından dikkat edilmesi ve uyulması gereken etik kurallar oldukça kapsamlı olduğundan bu kurallara Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği’nde yer verilmemiş, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde etiğe ilişkin düzenlemeler için ayrı bir yönerge hazırlanmıştır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi ile rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri alanında görev yapan tüm rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, öğretmen ve yöneticiler için etik kurallar somut ve açıklayıcı şekilde derlenerek uygulamalarda netlik ve bütünlük sağlanması amaçlanmıştır.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi

2023 Eğitim Vizyon Belgesinin “Rehberlik ve araştırma merkezlerinin (RAM) yapısı ve sunduğu hizmetler, merkezin işlevleri temelinde yeniden yapılandırılacaktır.” alt hedefi kapsamında Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi yayımlanmıştır.

Bu yönerge ile RAM’larda mevcut rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile özel eğitim hizmetleri bölümlerinin içerisinde yeni düzenlemelere gidilmiştir. Bölümlerde yürütülen her bir görev belirlenen hizmet alanları ile ilişkilendirilmiştir. Hizmet alanlarına göre yapılan düzenleme gereği yeni tanımlar eklenmiştir. Bu Yönerge ile bölümlerin iş tanımları hizmet alanları çerçevesinde yeniden yapılandırılmış bu sayede RAM’ların görevleri somutlaştırılmıştır.RAM’ların etkin bir koordinasyon ve izleme sistemi ile güçlendirilmesi ve sunulan hizmetlerin etkililiğinin arttırılması amaçlanmıştır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesinin öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

“Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi”ne ulaşmak için tıklayınız.

“Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi”ne ulaşmak için tıklayınız.

Koronavirüs Önlemleri Afiş-Pano Dokümanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz