Stephen King’in Başarı Hikayesi

0
6294

Korku dünyasının en büyük yazarlarından olan Stephen King, önceleri yalnızca kısa hikayeler yazan bir İngilizce Öğretmeni imiş. İlk romanı Carrie  için 2.500 dolarlık (5.170 TL) avansı kabul eden King, 30 kere reddedildikten sonra kitabı yazmaktan vazgeçmiş!! Eşinin de desteğiyle kitabı yazmayı bitiren King, yüzlerce kitabın arasından sıyrılarak çok okunan bir yazar haline gelmiş. Carrie, bugün iki kere filme uyarlanmış ve Stephen King’in en başarılı yapıtları arasında sayılan, 350 milyon kopyası olan bir roman.

Amerika’nın Portland kentinde 21 Eylül 1947 yılında dünyaya gelmiş olan dünya korku ve gerilim edebiyatının en önemli yazarlarından Stephen King, 70’lerden günümüze kadar 60’tan fazla kitap sayısız sinema filmi senaryosu ve kısa öykü yayınlamıştır. Ayrıca oyunculuk ve yönetmenlikte yapmış olan King, korku ve gerilim edebiyatında en fazla satış yapan yazar unvanının sahibi olmaktadır. Henüz daha 2 yaşında iken babası ile annesi ayrılmış ve bu yüzden çocukluğu annesi ile babası arasında yolculuklar yaparak, Indiana Fort Wayne ve Portlan Maine arasında gidip gelerek geçmiştir. İlk eğitim ve öğretim hayatına 11 yaşında iken Durham’a taşındıktan sonra başlamış olan yazar, 1966 senesinde buradan mezun olduktan sonra hemen Orono Maine Üniversitesi’ne kaydını yaptırmıştır. Burada bilim üzerine okumuş ve sonraları evlenmiş olduğu Tabitha Sqruce ile de üniversite yıllarında tanışmıştır. Yazdığı eserlerin birçoğu film ve dizilere uyarlanmış olan büyük üstat bu alanda en fazla eseri uyarlanmış yazarlardan birisi olarak, birçok senaryo çalışmasına imza atmış ve yazdığı birçok filmde oynamış ya da yönetmenlik yapmıştır.

Eserlerinin neredeyse hepsi Türkçeye çevrilmiş olan Stephen King’in ülkemizde de oldukça büyük bir hayran kitlesi bulunmaktadır. Ünlü yazarın Türkiye’de yayınlanmış olan eserleri arasından Carrie (Göz), It (O), Misery (Sadist), Bag of Bones (Kemik Torbası), The Green Mile (Yeşil Yol), Cell (Cep) en çok ilgi duymuş olan eserlerinden bazıları olmaktadır. Ülkemizde bulunan hayran kulüpleri gibi dünya genelinde bulunan hayran kulüplerinde ünlü yazarın yaklaşık olarak 40 milyonun üzerinde bir hayran kitlesi bulunmakta ve yazarlığa 2012 yılında kısa bir sürelik yaratıcı olamadığı için vermiş olduğu ara dışında 1963 yılından beri devam etmekte olan Stephen King’i takip ederek yeni eserlerini sabırsızlıkla bekliyorlar. Yazar son olarak 2015 yılında senaryosunu yazmış olduğu Cell sinema filminden beri herhangi bir çalışma gerçekleştirmemiş ve hayranları açısından yeni çalışmasının ne olacağı oldukça merak uyandırmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz