ÖABT Kitapları

0
2346

ÖABT Kitapları

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi olarak bilinmekte olan ÖABT, kadroya girmek isteyen ve öğretmenlik alanında eğitimini tamamlamış olan kişilerin girmesi gereken sınav türüdür. Bu sınava öğretmenlik okumuş olan kişiler dışında Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakülteleri mezunu olan kişiler de girebilir. Bunlar haricin de olan kişiler bu sınava girme hakkı bulunmamaktadır. Bu sınavda ki amaç kadrolu şekilde öğretmenlik yapmak anlamına gelmektedir. Bu sınav yılda 1 kez yapılmakta olup, devletin belirlediği açığa göre alım yapılmaktadır. Bunun için sınavdan yüksek puan almak oldukça önemli olup, milyonlarca kişinin girdiği sınav için şansınızın yüksek olması sadece puanınıza göre hesaplanmaktadır. ÖABT’ye çalışmak ve kazanmak için belli bir emeğin gösterilmesi şarttır. Bunu ise ÖABT kitapları ile başarmak mümkündür.

ÖABT kitapları ile öncelikle kendinize bir çalışma planı hazırlamalı ve daha sonra uygulamaya koymalısınız. Öncelikle ÖABT kitapları içerisinde konu anlatımlı olandan yararlanarak sınavda çıkma ihtimali yüksek olan konulara çalışmalı, üzerinden geçmeli ve eksikler giderilmelidir. Daha sonra soru bankalarına geçiş yaparak deneme yapmalısınız. Bu çalışma şekli hem sizin eksiklerinizi giderirken hem de tam anlamı ile sınava hakim olmanız da yardımcı olacaktır. Tabi ki çalışırken temin ettiğiniz kitaplarında oldukça önemi büyüktür. Sınava en yaklaşık olan kitapları tercih etmeniz sizin daha başarılı olmanızı sağlayacaktır. Bunu da tabi ki temin ettiğiniz yerin önemi oldukça büyüktür.

Ucuz ÖABT Kitapları

Kitap satın alırken genellikle tercih edilen bulunduğunuz illerin kitapçıları olsa da son zamanlarda bu oldukça farklılaşmış olup, kitapçıların kitapları oldukça pahalıya sizlere sunmasından kaynaklı olarak web sitelerinde kitap satan yerler tercih edilmektedir. Bu durum da tabi ki online alışveriş konusunda kitaplarında eklenmesini sağlamıştır. Aynı kitabın kitapçıda oldukça pahalı olması ile birlikte sitelerde uygun yani ucuz olması tezat bir durum olduğu için adaylar kitaplarını oradan almak yerine sitelerden 2 tane kitap alabilirler. Aynı zaman da belli dönemlerde kitap satan internet sitelerinin yaptığı indirimler ile birlikte daha uygun hale gelen kitaplar çalışmanıza katkı sağlayacak ve daha fazla kitaba sahip olmanızı sağlayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz