Çocuklar İçin Dikkat Geliştirici Etkinlikler

0
3685

Nasıl ki kullandıkça vücudumuzun kas sistemini gelişiyorsa zihinsel becerilerin kullanılmasıyla beyin faaliyetlerinde de gelişmeler görülecektir. Dikkat başı boş bırakılacak bir durum değildir. Çocuklarda dikkatin ve zihinsel becerilerin gelişmesi için bir çalışmaya, egzersizlere ihtiyaç vardır.

Bu konuda birçok egzersiz bulmak ve üretmek mümkündür. Aşağıda sekiz çalışmayı paylaştım. Bunların birçoğu okuma yazmaya geçmiş olan çocuklar için uygulanabilecek çalışmalardır. Bu nedenle çalışmaları uygularken çocuğunuzun yaşını ve eğitimini göz önünde bulundurmalısınız.

“1. ÇALIŞMA: Harf bulma çalışması
Herhangi bir hikayeden içinde L harfi bulunan kelimeler boş bir kağıda yazılacak. Sırayla bu işlem diğer harfler için de yapılacak.

  1. ÇALIŞMA: Resimlere uygun hikaye yazdırmak.
    Çocuğa bir resim verilir ve verilen resme ilişkin bir hikaye yazması istenir.
  1. ÇALIŞMA : Sayı zincirleri
    Sırayla 2şer, 3er, 4er, 5er, 10ar 100er (150, 200 vb.) kadar ileri geri saydırmak.
  1. ÇALIŞMA: Okuduğunu anlatma
    Çocuğa kısa bir okuma parçası verilir ve beş dakika içinde okuyabildiği kadarını okuması istenir. Beş dakikanın sonunda çocuktan okuduklarından anlatması istenir. Bu oyun aynı zamanda çocuğun kısa süreli hafızasını geliştirir.
  1. ÇALIŞMA: Nesne saklama
    Bu oyun için evin belli bir odası seçilir ve çocuğa etrafındaki nesnelere dikkatlice bakması istenir. Çocuk odadan çıkınca herhangi bir nesne saklanır. Çocuk odaya geri döndüğünde hangi nesnenin saklandığını bulmaya çalışır.
  1. ÇALIŞMA: Balonla oynama
    Oyuncular şişirilmiş bir balonu birbirlerine atarak yeredüşürmemeyeçalışırlar. Bu oyun aynı zamanda çocuğun konsantrasyonunu sağlamasını da destekler.
  1. ÇALIŞMA: Son harften kelime bulma
    Oyunculardan biri bir kelime söyleyerek oyunu başlatır. Ondan sonra gelen oyuncu, söylenen kelimenin son harfini kullanarak yeni bir kelime söyler. Bu şekilde oyun devam eder.
  1. ÇALIŞMA: Resimde eksik kısımları tamamlama
    Çocuğa bir kısma eksik olan çeşitli resimler sırayla gösterilir ve çocuktan eksik kısmı bulması istenir.”

Kaynak: http://www.aktuelegitim.com/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz