Başarı İçin Hedefin Olsun

2
6400

    Hedefin olması ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için plan yapmak, sizi istediğiniz başarıya götürecek aşamaların ilk ve en önemlilerinden biridir. Yapılan araştırmalar, başarıyı yakalayan kişilerin net ve açık hedefleri olduklarını desteklemektedir. Hedef belirleme ile istek çoğu zaman karıştırılır. İsteğin hedefe dönüşmesi için eyleme geçmek gerekir. Eğer hedefleriniz için bir şey yapmaz eyleme geçmezseniz, hedefleriniz hayalin ötesine geçemeyecektir.

    Rastgele çalışmak yerine bu çalışmanın bir şey için gerekli ve değerli olduğunu bilerek çalışmak insanı daha fazla motive eder. Hedefinizin olması başarılı olmanızı ve hedefe ulaşmanızı garantilemez. Hedefi olan herkes başarılı olamayabilir fakat başarıya ulaşmış tüm insanların kesinlikle hedefleri vardır. Eğer siz nereye gideceğinizi biliyorsanız, hazırlıklarınızı ona göre yaparsınız ve amacınız için neye katlanılması gerekiyorsa ona katlanırsınız.

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur.

  Özetle söylemek gerekirse hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez. Hedef koyarken ulaşılabilir ve motive edici olmasına dikkat etmelisiniz. Hedefler kesin ve net olmalıdır. Hedefleriniz, çok kolay ulaşabileceğiniz kadar düşük olmamalıdır. Hedefiniz potansiyelinize göre düşük olduğunda fazla çaba göstermeden de hedefinize ulaşacağınız için gelişmenizi engelleyecektir. Hedefleriniz, ulaşamayacağınız kadar yüksek de olmamalıdır. Çok yüksek olduğunda hedefinize ulaşamayacağınızı düşünür ve çabalamayı bırakırsınız. Bu nedenle hedef belirlemek kadar doğru hedef belirlemek de önemlidir.

Unutmayın!  Bazen tüm çaba ve emeklerinize rağmen hedeflerinize ulaşamayabilirsiniz. Böyle durumda hedeflerinizi gözden geçirip, neden ulaşamamam nedenlerinizi tespit etmeli ve gerekirse hedeflerinizi güncellemelisiniz. Hedeflerinizi değiştirmek, güncellemek pes ettiğiniz anlamına gelmez. Kendi ilgi ve yeteneklerinize daha uygun bir hedef seçtiğiniz anlamına gelir.

 

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz