Araştırma: Öğretmenler İnsan Hayatında Üçüncü En Büyük Öneme Sahip İnsanlar

0
2329

Yeni bir araştırmaya göre öğretmenler; ebeveynler ve arkadaşlardan sonra bir insanın hayatında en büyük etkiye sahip kişiler.

16 yaşın üstünde 3,002 katılımcının yer aldığı çalışmada, katılımcıların yüzde 82’si öğretmenlerin insan hayatında “çok” ya da “oldukça” etkili olduğunu söyledi. İngiltere’de yapılan çalışmaya katılanların yaklaşık üçte biri (yüzde 36), aile hayatı (yüzde 58) ve iş hayatından sonra (yüzde 40) hayatlarında en önemli etkiye sahip olan şeyin okul ya da üniversite olduğunu dile getirdi.

Katılımcıların çoğu en sevdiği öğretmenin adını hatırlıyor

Yakın zaman önce eğitimin içinde yer alan katılımcılar – 16 ila 23 yaş –  arasında bu oran yüzde 49’a yükselirken, bu katılımcıların sadece yüzde 12’si ünlülerin ya da popüler kültürün etkisini dile getirdi.

Araştırmaya göre genel olarak tüm yaş gruplarında, ünlülerin ve sosyal medya fenomenlerinin ebeveynler, arkadaşlar ve okul öğretmenlerinden daha az etkisi bulunuyor.

Katılımcıların yaklaşık üçte ikisi, bir ila beş öğretmenin bugün oldukları insan olarak şekillenmeleri üzerinde etkisi olduğunu söylerken, yüzde 43’ü öğretmenlerin kendilerini en çok 13 ila 15 yaş arasında etkilediğini dile getirdi.

Katılımcıların büyük çoğunluğu (yüzde 58) en sevdikleri öğretmenin adını hatırlarken, yüzde 64’ü bugün oldukları insan olmaları için kendilerine ilham veren en az bir öğretmene minettar olduklarını söyledi.

Öğretmenlerin etkisi kalıcı oluyor

Get Into Teaching/Eğitimci Olun kampanyası çerçevesinde yapılan araştırma için kampanya sözcüsü eğitimci Roger Pope şöyle diyor: “Araştırmamız, başkalarının hayatını şekillendirmek söz konusu olduğunda öğretmenlerin sahip olduğu etkinin zamana nasıl direndiğini ortaya koyuyor.”

“Sosyal medyanın ve ünlülerin ilgi odağı olduğu bir dünyada, öğretmenlerin başlı başına gerçek ve kalıcı bir etkiye sahip olduğunu insanların fark ettilerini görmek çok ilginç. Öğretmenler, insanların önemli miktarda bir zamanı birlikte geçirdiği – sevdikleri ve yakınları hariç – kişiler olarak önemli bir etkiye sahipler. Öğretmenler küçük yaşlardan itibaren başarılı olmaları için insanlara ihtiyaç duydukları özgüveni ve cesareti verirler.”

Olumlu ve kalıcı bir etki bırakan öğretmenler hakkında sorulan sorulara, katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 56) bu öğretmenlerin kendilerini geliştirdiğini ya da yeteneklerine inandığını söyledi.

Aktaran:https://www.egitimpedia.com/arastirma-ogretmenler-insan-hayatinda-ucuncu-en-buyuk-oneme-sahip-insanlar/

Kaynak: https://www.tes.com/news/teachers-are-third-biggest-influence-peoples-lives?fbclid=IwAR3bTDN5LZzdUCPqWPMK7MNnUbAYORJ5KBrRq0Y6xxz9ynxo7NuupWqxVjE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz