Programın Amacı
Elektrik-elektronik mühendisliğinin amacı, kuvvetli (elektrik) ve zayıf (elektronik) akımlarla çalışan alet ve sistemlerin yapımı, geliştirilmesi, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımıyla ilgili eğitim yapmaktır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Bu bölümde matematik ve fizik temel bilim dalları tabanı üzerinde elektronik, elektromanyetik dalga teorisi gibi haberleşme sistemlerine ilişkin dersler kuramsal ve uygulamalı olarak okutulmaktadır. Yaz aylarında staj yaptırılır.

Gereken Nitelikler
Elektrik ve elektronik alanında çalışmak isteyenlerin üstün akademik yeteneğe sahip, matematik, fizik, kimya ve ekonomiye ilgili ve yetenekli, dikkatli ve yaratıcı kimseler olmaları gereklidir.

Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Elektrik-Elektronik mühendisliği programından mezun olanlara “Elektrik-Elektronik Mühendisi” ünvanı verilir. Elektrik-elektronik mühendisi üretme, iletme ve dağıtmayla ilgili sistemlerin, projelerin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve denetimi telgraf-telefon haberleşmesinden uydu optik haberleşmesine, enerji üretiminden mikroelektronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimiyle ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağlar.

Çalışma Alanları
Elektrik-elektronik mühendislerinin büyük bir kısmı PTT, TRT, Türk Telekom gibi kamu kuruluşlarında, bir kısmı özel sektörde ya da serbest çalışmaktadırlar. Elektrik elektronik mühendisliğinin elektrik alanın-
dan mezun olanlar, isterlerse, meslek liselerinde soğutma havalandırma, bobinajcılık, elektromekanik taşıyıcılar, asansörcülük bakım vetamirciliği, elektronik taşıyıcılar, teknik ve meslek resmi; elektronik alanında eğitim görmüş olanlar elektronik / telekomünikasyon, endüstriyel elektronik, tıp elektroniği gibi elektronik ile ilgili derslere öğretmen olarak atanabilirler. Yalnız bunun için kişinin öğretmenlik meslek eğitimi de almış olması gerekir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz