Radyo ve Televizyon

0
3054

Programın Amacı: Radyo ve televizyon yayıncılığı ve yapımcılığı alanında, sektöre nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayarak toplumsal, siyasal ve ekonomik olayları kavramaya yarayan uzmanlık bilgileri veren, iletişim konularında eğitim ve araştırma yapan bir bölümdür.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Radyo, Sinema ve Televizyon programının ilk yıllarında ekonomi, hukuk, siyasal ve sosyal bilimler daha sonraki yıllarda radyo ve televizyonda program yapımı, televizyon haberciliği, basın ve yayın yolu ile halk eğitimi gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır.

Gereken Nitelikler: Radyo, Sinema ve Televizyon Programında okumak isteyen gençlerin sözel yeteneği güçlü, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, ikna gücü yüksek ve yaratıcı kişiler olmaları gerekir.

Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler :  Televizyon programını bitirenler resmi ve özel televizyon ve radyo kuruluşlarında, film şirketlerinde program yapımcısı, yönetmen kameraman gibi unvanlarla görev alırlar. Radyo, Sinema ve Televizyon programlarının ve filmlerin yapımında çalışanlar program tasarımı, programın hazırlanması, filme alınması ve yayınlanması gibi yayıncılığın her aşamasında değişik roller alırlar; 

Çalışma Alanları: Radyo TV ve Sinema bölümünden mezun olan öğrenciler kamu ve özel kuruluşların ilgili birimleri başta olmak üzere, sağlık kuruluşları, belediyeler, siyasal partiler, sivil toplum kuruluşları, gazete, radyo ve televizyonlarda, ayrıca sinema ve dizi sektöründe görev alabilmektedir. Bunlar dışında akademik alanda kendilerini geliştirip üniversitelerde de istihdam edilebilirler.

Radyo ve Televizyon

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz