Çocuğunuzu Hayatta Kazanan Yapacak 3 Önemli Beceri

0
4045

Çocuğunuzu Hayatta Kazanan Yapacak 3 Önemli Beceri Nedir? Çocuklarımızı başarılı insanlar olarak yetiştirmeyi hayal ediyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz: onlara en iyi oyuncakları alıyoruz, farklı gelişim etkinlikleri için çok fazla zaman harcıyoruz, okulda çok fazla bilgi öğreniyorlar. Sanki büyük bir bilgi yükü olan bir “bilgisayar” yetiştiriyoruz. Ona sürekli okulda iyi olmalısın, böylece prestijli bir üniversiteye gidebilirsin, yoksa hayatta nasıl başarılı olabilirsin? mesajı veriyoruz.

Sizin için birçok bilim insanından ve psikologdan gelen önerileri gözden geçirdik ve çocuğunuzu yaşamda başarılı kılacak 3 temel becerinin ne olduğunu belirledik.

Muhtemelen dünyada, çocuklarının başarılı, zengin ve mutlu bir insan olmasını istemeyen ebeveynler yoktur. Peki, çocuğu kendine güvenen, zeki ve özgür ruhlu biri yapmak için ne gerekiyor?

Başarı ile ilgili doğuştan gelen yeteneklerin, zekanın ve genlerin başarının belirlenmesinde ana rolü olmadığını kanıtlayan birçok bilimsel çalışma vardır. Ekonomist James Heckman  IQ düzeyi ile ekonomik düzeyin üzerinde neredeyse hiçbir etkisi olmadığını gösteriyor . Bununla birlikte, kararlılık, sabır ve başkalarıyla işbirliği yapma yeteneği başarının belirleyici faktörlerdir. Ancak bu beceriler yeterince ilgi görmüyor. Ve bu tutumu değiştirmek bize kalmış.

İşte çocuklarımızı gelecekteki yaşamlarında daha başarılı hale getirmek için üzerinde çalışmamız gereken 3 önemli beceri.

1. Diğer insanlarla iletişim kurabilme

Penn Eyaleti ve Duke Üniversitesi’nden bilim adamları ilginç bir çalışma yürüttüler  . Çocukluk çağındaki sosyal becerileri ile yetişkin yaşamındaki başarıları arasındaki bağlantıyı görmek için çok erken çocukluklarından başlayarak 25 yaşına kadar 700 Amerikalı çocuğun hayatını izlediler.

İletişimsel çocukların akranlarına göre daha başarılı oldukları ortaya çıktı: Bu çocukların çoğu okullarını bitirdiler, 25 yaşına kadar iyi işler edindiler ve herhangi bir yasal problemleri olmadı.

Bunun nedeni, daha fazla sosyal olarak gelişmiş çocukların başkalarıyla kolayca iletişim kurabilmeleri, çatışmalardan kaçınmaları, diğer insanlar için faydalı olmaları ve duygularına saygı duymalarıdır. Bunlar çocukluk çağında bile son derece yararlı becerilerdir: iyi iletişim kurabilen çocuklar, oyuncaklarla savaşmak yerine birlikte oynamanın yollarını bulabilirler.

Başarının sadece yapılan işle ilgili  olmadığını unutmamak önemlidir. İnsanlar yaptıkları işlerde profesyonel olduklarında, iyi aileler oluşturduklarında, ilgi alanlarını ve duygularını paylaşan arkadaşlarla ilişkileri desteklediklerinde kendilerini başarılı görürler.  Bu bağlantıları gelişmiş iletişim becerileri olmadan yapmak zordur.

2. Çalışmak ve İrade

Ünlü Amerikalı psikolog ve yazar Grit’in yazarı Angela Duckworth;  Tutkunun, gücün, azmin ve başarılı olmanın en önemli unsurlarından birinin uzun vadeli hedeflere olan tutku ve sabrın olduğunu düşünüyor.

Duckworth, araştırma grubu ile birlikte, Birleşik Devletler Harp Okulu’ndaki öğrencilerini, yazım yarışmasına katılanları, öğretmenleri ve satış yöneticilerini izleyerek birkaç yıl geçirdi. Çalışmanın amacı, kimin ne yaptığını ve neden daha başarılı olacağını tahmin etmekti. Tamamen farklı alanlardan çok farklı görünen katılımcıların ortak bir noktaları vardı. Bu güzellik ya da güç ya da yüksek bir IQ değil, Profesör Duckworth’un bunun “irade” olduğunu tespit etti.

Psikologlara göre, doğuştan gelen yeteneklerin ve bu yeteneklerin yetişkin yaşamındaki gerçek başarılar üzerinde neredeyse hiçbir etkisi yoktur. İnsanları gerçekten başarılı kılan kararlılık ve azimdir. Ayrıca ortalama bir insanın uzun vadeli bir çalışmanın ile dahi olan ancak düzensiz ve tembel bir insandan daha fazlasını başardığını gösteren gerçek hayattan sayısız örnekler vardır.

3. Yaratıcı düşünme

 

İmkansız görünen durumlardan çıkmanın bir yolunu bulmamıza ve yaşamın bize verdiği sorunları çözmemize yardımcı olan şey yaratıcı bir düşüncedir . Ve bu zaten başarı olarak tanımladığımız ne varsa onun zaten yarısını oluşturur.

Gelecekteki işlerin nasıl görüneceğini kimse bilmiyor, ama kesin olan bir şey var: bugün yaptığımızdan çok farklı olacak. Yaratıcı düşünce, çocuklarımızın geleceğin dünyasında yollarını bulmalarını ve hatta kendi şirketlerini yaratmalarını sağlar.

Çocuğunuzun başarılı olmak istemesini sağlamak için ne yaparsınız? Yapılması gereken bir şey var mı? Fikrinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşın.

KAYNAK:brightside.me

ALINTI:https://kisiselbasari.com/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz