ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Tanıyalım

0
8040

ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Savunma sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Ankara’da faaliyete başlamıştır.2021-2022 Eğitim Öğretim yılından itibaren ise Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim öğretime başlamıştır.

Okulda bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi dahil 5 yıl eğitim verilecektir. Hazırlık sınıfında öğrenciler; haftalık 24 saat yabancı dil, 4 saat hazırlık sınıfı Türk Dili ve Edebiyatı, 3 saat matematik, 4 saat bilgisayar bilimi, 2 saat beden eğitimi ve spor, 2 saat görsel sanatlar ve müzik 1 saat rehberlik ve yönlendirme olmak üzere 40 saat ders alacaklardır.

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, “Elektrik-Elektronik Teknolojisi”, “Makine Teknolojisi” alanları bulunmaktadır.

Alan/dal derslerinden uygun bulunanlar ASELSAN eğiticileri ve uzmanlarınca verilecektir. Okulun alan öğrencilerinden uygun olanlara ASELSAN tesislerinde staj imkanı da sağlanacaktır. Okul atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması, desteklenmesi, okul alan mezunlarının ASELSAN´da istihdamlarına öncelik sağlanması, okulun başarılı öğrencilerine burs verilmesi, okula temrinlik malzeme desteğinin sağlanması, okul mezunlarından uygun bulunanlara, araştırma üniversitelerinin ASELSAN´ın ilgi alanına giren mühendislik bölümlerinde öğrenim görmeleri halinde, yükseköğrenimleri sırasında burs verilmesi gibi faaliyetler de protokol kapsamında ASELSAN tarafından gerçekleştirilecektir.

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi:

  •  Bir yılı İngilizce dil hazırlık olmak üzere öğretim süresi 5 yıldır.
  • “Makine ve Tasarım” ve “Elektrik-Elektronik Teknolojisi” olmak üzere iki  dal bulunmaktadır.
  • Ankara ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kontenjanı 120 olup, 60 makine ve tasarım bölümüne,  60 elektrik/elektronik bölümüne öğrenci alınacaktır.
  • Konya ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kontenjanı 60 olup, 30 makine ve tasarım bölümüne, 30 elektrik/elektronik bölümüne öğrenci alınacaktır.
  •  Okulun pansiyonu bulunmamaktadır.
  • Öğrenci seçimi MEB tarafından merkezi yerleştirmeyle yapılacaktır. Bunun dışında herhangi bir sınav veya mülakat yapılmayacaktır.
  • Okulun öğrencilerinden başarılı olanlara ASELSAN tesislerinde staj imkânı sağlanacaktır.
  • Okulun başarılı olan öğrencilerine burs verilecektir.
  • Okulun mezunlarından başarılı olanlara ASELSAN’da istihdam önceliği sağlanabilecektir.
  • Okulun mezunlarından uygun bulunanlara, araştırma üniversitelerinin ASELSAN’ın ilgi alanına giren mühendislik bölümlerinde öğrenim görmeleri halinde, yükseköğrenimleri sırasında burs verilecektir.

Ankara ASRLSAN Sık Sorulan Sorular  İçin TIKLAYINIZ…   

Konya ASELSAN   Sık Sorulan Sorular İçin TIKLAYINIZ…

Hazırlık Sınıfı Öğretim Programı için tıklayınız…

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Öğretim Programı için tıklayınız…

Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı Öğretim Programı için tıklayınız…

12.Sınıf Akademik Destek Öğretim Programı için tıklayınız…

 

Ankara Aselsan Mes. ve Tek. And. Lis. Taban Puanları
Alan 2019 2020 2021
Taban Puan Yüzdelik Dilim Taban Puan Yüzdelik Dilim Taban Puan Yüzdelik Dilim
Elektrik/Elektronik 425,46 8.08 421.55 4,6 415,11 3,81
Makine  ve Tasarım 415,87 9,75 411,04 6,06 5,08 5,08

 

https://www.instagram.com/lgsrehberlik/

Kaynak:aselsan.com.tr, https://mtegm.meb.gov.tr/

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz