Uzaktan Eğitim Programı Zoom Nasıl Kullanılır?

1
12448

Zoom uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Zoom ile online eğitim nasıl verilir?

Dünyayı ve Türkiye’yi saran Corona virüsü salgını sebebiyle evinden ya da uzaktan çalışan iş insanları ve öğretmenler için Zoom uygulamasını gündeme geldi. İnsanların evden çalışmaya başlaması ile birlikte ise online toplantılar yapabileceğiniz Zoom gibi uygulamalar kısa süre içinde oldukça popüler uygulamalara dönüştü. Peki Zoom uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Zoom ile online eğitim nasıl verilir? İşte detayları…

ZOOM’DA UZAKTAN ONLİNE EĞİTİM NASIL VERİLİR?

Zoom programını indirdikten sonra ana ekran üzerinde yer alan ifadeler kısmında Online ders yapmak için tıkla, Yeni bir online derse katılma, ders planlama gibi farklı ingilizce seçenekler yer alıyor. Öğretmenler online ders yapmak için new meeting, yeni bir online derse katılmak isteyen öğrenciler Join, Ders planlama kısmı ise meetings olarak yer alıyor.

Yeni bir ders başlatmak için “New Meeting” ikonuna tıklıyoruz.Burada size verilen meeting İD numarasını öğrencilere veriyorsunuz. Start Meeting tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencileriniz ile ID’yi paylaşığ derse başlayabiliryosunuz. Açılan ekran üzerinden mikrofon ayarı video açıp kapatma ekran paylaşma katılan öğrencilerin sayısını gösteren ifadeler yer alıyor.

Öğrenciler verdiğiniz ID ile zoom uygulaması üzerinden herhangi bir üyelik işlemi yapmadan derse katılılım sağlayabiliyor.

Bilgisayar İçin Uygulamayı İNDİR….

Telefon İçin İNDİR…

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz