2020 LGS: Öğrenciler Ara Tatili Nasıl Değerlendirmeli?

0
3206

LGS: Öğrencileri Ara Tatili Nasıl Değerlendirmeli?

Sevgili öğrenciler,

Koronavirüs salgını nedeniyle verilen tatil ve sınavla ilgili belirsizlik LGS’ye hazırlanan öğrencilerimizin kaygılarını artırmış olabilir. Tatilin süresi, sınavın ertelenip ertelenmeyeceği ve sınavın kapsamı gibi konuların netlik kazanmaması öğrenciler için kaygı sebebi olabilir. Salgının durumuna göre ilerleyen zamanlarda bu hususlar hakkında karar verilecektir.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki öğrencilerimizin içi rahat olmalı, kaygıya kapılmamalılar. Çünkü Millî Eğitim Bakanlığı bu süreçte öğrencileri mağdur etmeyecek ve öğrenciler açısından dezavantaj oluşturmayacak şekilde gerekli önlemleri alacaktır. Zaten Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’ta bunu bizzat kendisi de belirtti.

Uzaktan eğitim kapsamında öğrendiğiniz yeni konuların da sınava dahil olmayacağını, sadece okulda yüz yüze gördüğünüz konulardan sorumlu olacağınızı da hatırlatmak isterim. Tatilin uzaması gibi bir durum söz konusu olduğunda ise öğrenciler daha az sayıda konudan sınavda sorumlu olacaklardır.

Tatil ve sınav konusundaki belirsizlikler tamamen zorunluluklardan kaynaklı olup, öğrencilerimizin sağlıklarının sınavlardan çok daha önemli olduğu unutulmamalıdır. Bu tatil dönemi eksiklerin giderilmesi, konu tekrarı ve soru çözümü için iyi bir fırsat olarak da düşünülebilir. Öğrencilerimize tatil döneminde planlı bir şekilde çalışmaya devam etmelerini öneririm. Konu eksiği olan öğrencilere konu tekrarı yapmalarını, konu çalıştıktan sonra test çözmelerini önerebilirim. Konu eksiği olmayan öğrencilerin ise daha çok test ve deneme sınavı çözmeleri yararlı olacaktır. Yanlış yapılan soruların üzerinde durulması, mümkünse öğretmenlere sorulması ve yanlış yapılan konuların gözden geçirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Kısacası sınava hazırlanan öğrencilerimiz rahat olsunlar, emekleri, çalışmaları boşa gitmeyecektir. Siz, sınavın tarihine, tatilin uzayıp uzamamasına veya sınavda çıkacak konulara odaklanmak yerine çalışmanıza, eksiklerinizi gidermeye odaklanın. Böylelikle olumsuz bir durumdan dolayı yapılan bu zorunlu tatili lehinize çevirmiş olursunuz. Ayrıca kitap okumayı, evde uzun süre hareketsiz kalacağınız için evde de olsa basit egzersizler yapmayı ihmal etmeyin. Unutmayın sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Bu konularla ilgili sorunuz olursa iletişim bölümünde yer alan mail adresinden ve instagram hesabından sorularınızı sorabilirsiniz. Hepinize iyi çalışmalar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz