Rehberlik Servislerinin Fiziksel Donanımlarının Standartlaştırılması Çalışmaları Başladı

0
2494

Okul Rehberlik Servislerinin Fiziksel Donanımlarının Standartlaştırılması Çalışmaları Başladı.

Rehberlik hizmetlerinin güncellenmesi ve geliştirilmesi maksadıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda kullanılan Rehberlik Hizmetleri Yıllık Çerçeve Planları yenilenmiş, rehberlik hizmetlerinin sunumunda kullanılan formlar yürürlükten kaldırılarak ihtiyaç duyulan konularda yeni formlar geliştirilmiştir.

Rehberlik hizmetlerinin daha sistematik bir şekilde yapılandırılması, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve izlenebilir hale getirilip geleceğe yönelik politikalar üretilebilmesi amacıyla e-Rehberlik modülü geliştirilmiştir.

Bu bağlamda rehberlik hizmetlerinin sunulduğu ortamların fiziksel donanımlarının iyileştirilmesi, nitelikli rehberlik hizmetlerinin verilmesine uygun hale getirilmesi amacıyla farklı tür ve kademelerdeki okul rehberlik servislerinin fiziksel donanım standartlarının belirlenmesi çalışmaları başlatılmıştır. Rehberlik servisleri bireysel görüşme ve grup çalışmalarına uygun hale getirilerek öğrenci ve velilerimizin kişisel/gelişimsel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde daha nitelikli hizmet sunulması hedeflenmektedir. Rehberlik servislerinin fiziksel donanımlarının standartlaştırılması çalışmasının pilot uygulamaları Ankara’da devam etmektedir. Pilot çalışmalar sonrası yapılacak değerlendirmelerle rehberlik servislerinin fiziksel donanımı standart hale getirilerek tüm okullarımızda yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

Örnek Rehberlik Servisi fotoğrafları İçin tıklayınız..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz