Rehberlik Servisleri İle Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde Kullanılan Formlar Yenilendi

0
3119

Genel Müdürlüğümüz tarafından Mart 2017’de başlatılan okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde kullanılan formların yenileme çalışmaları tamamlandı.

Genel Müdürlüğümüzün Ar-Ge çalışmaları sonucunda okul rehberlik ve psikolojk danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde kullanılan üç yüz (300) form belirlenerek alanında uzman rehberlik ve özel eğitim öğretmenleri tarafından incelendi.

Geliştirilen ve yeniden düzenlenen formlar bireyi tanıma teknikleri ve sistem formları olmak üzere iki kategoride ele alındı. Bireyi tanıma ve sistem formları kullanım alanlarına göre sınıflandırılarak kullanım kolaylığı sağlanması hedeflendi. Çalışmanın ilk aşamasında daha önce kullanılan otuz dokuz (39) form güncellendi. İkinci aşamada rehberlik ve özel eğitim alanlarının artan ihtiyaçlarına cevap vermeyen, güncelliğini yitiren formlar kullanımdan kaldırılarak ihtiyaç duyulan konularda yirmi bir (21) yeni form geliştirildi.

Okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde yürütülen iş ve işlemleri sistematik hale getirmek, bireylere sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak ve ölçülebilir bir hizmet sunmak  amacıyla hazırlanan yeni görünümdeki formlar 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren kullanılmaya başlanacaktır.

Süreç içinde geliştirilen form ve ölçekler tamamlandıkça yayınlanmaya devam edilecektir. Formlara Ulaşmak İçin Tıklayınız…

https://orgm.meb.gov.tr/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz